Kapusta zapečená s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta zapečená s houbami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13108 |
Ingredience
250 g | Houby čerstvé |
800 g | Kapusta hlávková |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rýže loupaná |
60 g | Sádlo škvařené |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 42,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 31g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 241,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta zapečená s houbami postup přípravy receptu:
1 | Na části sádla osmahneme očištěné, nakrájené houby, přidáme propláchnutou rýži, osolíme, zalijeme 3 dl vody a dusíme doměkka. |
2 | Očištěnou, na čtvrtky rozkrojenou kapustu povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme a po okapání ji nadrobno nakrájíme. |
3 | Do vymaštěné zapékací mísy vložíme střídavě vrstvy kapusty a rýže s houbami - tuto vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou. Horní vrstvu tvoří kapusta. Každou vrstvu kapusty navlhčíme smetanou a rozehřátým sádlem, vrchní vrstvu posypeme osmaženou strouhankou. |
4 | Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut. |