Recept

Mořský jazyk po mlynářsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13112

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
800 g Mořský jazyk
200 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 335kJ
1% Sacharidy 2 g
58% Tuky 44 g
18% Sodík 357 mg
68% Bílkoviny 38 g

Mořský jazyk po mlynářsku postup přípravy receptu:

1

Vykuchané, tmavé kůže zbavené mořské jazyky osušíme a oddělíme hlavy. Ryby osolíme a poprášíme moukou.

2

Na pánvi rozehřejeme 150 g másla, vložíme jazyky kůží nahoru a z každé strany je osmahneme asi 4 minuty dozlatova. Ryby vyjmeme, dáme na nahřáté talíře, pokapeme je citronovou šťávou a posypeme petrželkou.

3

Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme je zhnědnout. Upečené jazyky máslem přelijeme a podáváme s citronovou kůrou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept