Mořský jazyk po mlynářsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk po mlynářsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13112 |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Máslo čerstvé |
800 g | Mořský jazyk |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 952,5mg |
---|---|
Cholesterol | 156,0mg |
Draslík | 761,3mg |
Vláknina | 801,0mg |
Vitamín A | 1,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský jazyk po mlynářsku postup přípravy receptu:
1 | Vykuchané, tmavé kůže zbavené mořské jazyky osušíme a oddělíme hlavy. Ryby osolíme a poprášíme moukou. |
2 | Na pánvi rozehřejeme 150 g másla, vložíme jazyky kůží nahoru a z každé strany je osmahneme asi 4 minuty dozlatova. Ryby vyjmeme, dáme na nahřáté talíře, pokapeme je citronovou šťávou a posypeme petrželkou. |
3 | Do pánve přidáme zbylé máslo a necháme je zhnědnout. Upečené jazyky máslem přelijeme a podáváme s citronovou kůrou. |