Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13114

Ingredience

8 ks Brambory vařené ve slupce
1 kávová lžička Kmín celý
0,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 269kJ
8% Sacharidy 29 g
23% Tuky 17 g
45% Sodík 909 mg
16% Bílkoviny 9 g

Zelné brambory postup přípravy receptu:

1

Omyté zelné listy zbavíme tvrdých žeber, svineme a tence nakrájíme. Zelí dáme do mísy, osolíme, okmínujeme a necháme stát. Po chvíli zelí promícháme a rukama promačkáme, až pustí šťávu.

2

V kastrůlku rozpustíme nakrájenou slaninu, když zezlátne, přilijeme opatrně ocet a ihned přiklopíme pokličkou. Necháme přejít varem a odstavíme.

3

Brambory uvařené ve slupce oloupeme, ještě horké nakrájíme na kostky a vsypeme do zelí. Promícháme a polijeme připravenou slaninou.

4

Pokrm podáváme na nahřátých talířích.

Poznámka

Použijeme asi 20 zelných listů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept