Zelné brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné brambory
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13114 |
Ingredience
8 ks | Brambory vařené ve slupce |
1 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 761,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Kmín celý, Slanina vepřová, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné brambory postup přípravy receptu:
1 | Omyté zelné listy zbavíme tvrdých žeber, svineme a tence nakrájíme. Zelí dáme do mísy, osolíme, okmínujeme a necháme stát. Po chvíli zelí promícháme a rukama promačkáme, až pustí šťávu. |
2 | V kastrůlku rozpustíme nakrájenou slaninu, když zezlátne, přilijeme opatrně ocet a ihned přiklopíme pokličkou. Necháme přejít varem a odstavíme. |
3 | Brambory uvařené ve slupce oloupeme, ještě horké nakrájíme na kostky a vsypeme do zelí. Promícháme a polijeme připravenou slaninou. |
4 | Pokrm podáváme na nahřátých talířích. |
Poznámka
Použijeme asi 20 zelných listů.