Recept

Zelné závitky na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13115

Ingredience

1 ks Cibule
125 ml Mléko polotučné
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Slanina vepřová
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Strouhanka
80 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
350 g Vepřové maso mleté
1 ks Zelí hlávkové bílé
1 špetka Zázvor mletý
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 692 kcal
Kilojoule 2 897kJ
6% Sacharidy 23 g
73% Tuky 55 g
19% Sodík 389 mg
45% Bílkoviny 25 g

Zelné závitky na smetaně postup přípravy receptu:

1

Zelné listy spaříme, rozložíme na vál, zbavíme žeber a částečně rozřízneme. Zlehka je naklepeme.

2

Mleté maso smícháme s osmahnutou cibulkou a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, koření, vejce a podle potřeby trochu strouhanky.

3

Směsí naplníme připravené zelné listy, zavineme a ovážeme nití. Závitky urovnáme do vymazaného pekáčku, mírně podlijeme vodou a dusíme v troubě. Po chvíli je zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a dodusíme. Pokrm můžeme přikyselit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept