Zelné závitky na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné závitky na smetaně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13115 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
125 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Sádlo škvařené |
40 g | Slanina vepřová |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
350 g | Vepřové maso mleté |
1 špetka | Zázvor mletý |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 240,0mg |
Draslík | 355,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 159,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Zázvor mletý, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné závitky na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Zelné listy spaříme, rozložíme na vál, zbavíme žeber a částečně rozřízneme. Zlehka je naklepeme. |
2 | Mleté maso smícháme s osmahnutou cibulkou a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, koření, vejce a podle potřeby trochu strouhanky. |
3 | Směsí naplníme připravené zelné listy, zavineme a ovážeme nití. Závitky urovnáme do vymazaného pekáčku, mírně podlijeme vodou a dusíme v troubě. Po chvíli je zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a dodusíme. Pokrm můžeme přikyselit. |