Recept

Pečený kapr se smaženou šalvějí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13116

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Kapr obecný
125 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Olej stolní
1 kávová lžička Sůl
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 314kJ
1% Sacharidy 5 g
62% Tuky 47 g
13% Sodík 268 mg
50% Bílkoviny 28 g

Pečený kapr se smaženou šalvějí postup přípravy receptu:

1

Očištěného kapra naporcujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a posypeme částí nasekané šalvěje. Necháme odležet asi 20 minut.

2

Větší lístky šalvěje omyjeme, obalíme v těstíčku z hladké mouky a mléka a usmažíme je.

3

Porce kapra pomoučíme a zvolna upečeme na rozehřátém oleji na pánvi. Výpek podlijeme trochou vody a odvaříme část šťávy. Zakápneme citronovou šťávou, přelijeme porce kapra a podáváme. Na každou porci položíme smažené šalvějové lístky.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept