Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Dalamánky 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 1312

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
2 kávová lžička Droždí
1 kávová lžička Kmín celý
250 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 polévková lžíce Olej stolní
25 g Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 486kJ
27% Sacharidy 96 g
18% Tuky 14 g
24% Sodík 478 mg
35% Bílkoviny 20 g

Dalamánky postup přípravy receptu:

1

Suroviny smícháme do hladkého těsta, které se nelepí.

2

Necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí vytvarujeme bochánky a necháme je kynout.

3

Po 15 minutách je rozválíme na šišky a dáme na plech s pečícím papírem.

4

Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, uděláme rýhy a posypeme kmínem a solí.

5

Pečeme v troubě při 180 stupních asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept