Dalamánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dalamánky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 1312 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí |
1 kávová lžička | Kmín celý |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 polévková lžíce | Olej stolní |
25 g | Sádlo škvařené |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 168,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kmín celý, Olej stolní, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dalamánky postup přípravy receptu:
1 | Suroviny smícháme do hladkého těsta, které se nelepí. |
2 | Necháme vykynout na teplém místě. Po vykynutí vytvarujeme bochánky a necháme je kynout. |
3 | Po 15 minutách je rozválíme na šišky a dáme na plech s pečícím papírem. |
4 | Dalamánky potřeme vejcem rozšlehaným s vodou, uděláme rýhy a posypeme kmínem a solí. |
5 | Pečeme v troubě při 180 stupních asi 20 minut. |