Švédský bramborový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédský bramborový salát
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13122 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
6 ks | Brambory |
100 g | Červená řepa sterilovaná |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 580,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa sterilovaná, Cibule, Kapary sterilované, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej salátový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédský bramborový salát postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, scedíme a hrnec s bramborami krátce nahřejeme, aby brambory oschly. Oloupeme je a vychladlé nakrájíme na plátky. |
2 | V salátové míse smícháme olej, ocet, sůl a pepř. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, červenou řepu, kapary a brambory. Vše zlehka promícháme a dáme vychladit. |
3 | Před podáváním posypeme salát nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme k uzeninám nebo ke studeným masům. |