Plněné švestky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné švestky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13127 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
100 ml | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
200 g | Šunka dušená |
500 g | Švestky sušené |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 40,1mg |
Draslík | 375,6mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 47,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,4mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Švestky sušené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné švestky postup přípravy receptu:
1 | Omyté švestky namočíme do vody na 1 hodinu. Potom je osušíme a opatrně vypeckujeme, abychom švestky nepoškodili. |
2 | Otvory po peckách naplníme malými hranolky šunky. Naplněné švestky namočíme v rozšlehaném vejci, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji. |
3 | Do každé švestky zapíchneme párátko a ihned podáváme. |