Studená švestková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená švestková polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13128 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,3 l | Džus pomerančový |
30 g | Ovesné vločky |
300 g | Švestky |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 108 kcal
Kilojoule 453kJ
7% Sacharidy 24 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 13 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 264,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Džus pomerančový, Ovesné vločky, Švestky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Studená švestková polévka postup přípravy receptu:
1 | Švestky omyjeme a odpeckujeme. Spolu s ovesnými vločkami je za občasného zamíchání vaříme v 1 l vody doměkka asi 30 minut. |
2 | Potom přilijeme džus (nebo nálev ze švestkového nebo jablečného kompotu), polévku osladíme a dáme vychladit. |
3 | Podáváme s domácími suchary. |