Recept

Kachna obložená plněnými jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13132

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1200 g Kachna mražená
1 kávová lžička Kmín celý
1 špetka Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
0,5 dl Víno červené
1 ks Zelí hlávkové červené

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 820 kcal
Kilojoule 3 433kJ
3% Sacharidy 10 g
100% Tuky 75 g
8% Sodík 156 mg
48% Bílkoviny 27 g

Kachna obložená plněnými jablky postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kachnu navrchu i zevnitř osolíme a dáme péci.

2

Omytá jablka se slupkou seřízneme. Připravíme náplň z jemně nakrájeného červeného zelí udušeného na cibulce a ochuceného vínem, solí, kmínem a cukrem. Vydlabeme vnitřky jablek, poté je naplníme.

3

Do kastrolu přelijeme trochu vypečené šťávy z kachny, vložíme naplněná jablka a upečeme tak, aby zůstala celá.

4

Zbylé zelí dáme na mísu, upravíme na něj naporcovanou kachnu a obložíme pečenými jablky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept