Recept

Vepřové kotlety na švestkách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13136

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
20 g Máslo čerstvé
100 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 špetka Tymián sušený
4 ks Vepřové kotlety
3 polévková lžíce Víno bílé
8 ks Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 731kJ
1% Sacharidy 3 g
46% Tuky 34 g
8% Sodík 153 mg
37% Bílkoviny 21 g

Vepřové kotlety na švestkách postup přípravy receptu:

1

Švestky namočíme do vody, nabobtnalé podusíme v troše vody s bobkovým listem a tymiánem. poté je odpeckujeme a nadrobno pokrájíme.

2

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a šunku, zalijeme citronovou šťávou (nebo octem), přidáme švestky, vše krátce podusíme.

3

Omyté kotlety na okrajích i u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na oleji a podlijeme vínem, které necháme téměř odpařit.

4

Opečené kotlety upravíme na talíře, pokryjeme švestkovou směsí a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Sušené švestky můžeme nahradit kompotovanými.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept