Recept

Nákyp ze zeleného hrášku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 13137
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 ks Cibule
800 g Hrášek
50 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
40 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 798kJ
11% Sacharidy 40 g
26% Tuky 20 g
13% Sodík 261 mg
44% Bílkoviny 25 g

Nákyp ze zeleného hrášku postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na části másla. Přidáme hrášek, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.

2

Z kousku másla, z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme, vmícháme nakrájenou šunku, sýr, větší část prolisovaného hrášku, kousek másla i zbylý celý hrášek. Necháme vychladnout.

3

Nakonec do směsi přidáme žloutky a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

4

Hmotu nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové formy. Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě.

5

Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept