Recept

Růžičková kapusta ve smetanové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 13140
Kategorie: Zelenina

Ingredience

0,5 ks Bujón slepičí
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
800 g Kapusta růžičková
4 polévková lžíce Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
40 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 347 kcal
Kilojoule 1 451kJ
4% Sacharidy 16 g
34% Tuky 26 g
29% Sodík 584 mg
21% Bílkoviny 12 g

Růžičková kapusta ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:

1

Ve vařící osolené vodě rozmícháme bujón, přidáme očištěné kapustičky a uvaříme je do měkka.

2

Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Ostatní suroviny smícháme a za stálého míchání ohříváme na mírném ohni (nevaříme).

3

Uvařené, okapané kapustičky upravíme na talíře, přelijeme je smetanovou omáčkou a rozškvařenou slaninou.

Poznámka

Použijeme kyselou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept