Růžičková kapusta ve smetanové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Růžičková kapusta ve smetanové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13140 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 ks | Bujón slepičí |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice |
800 g | Kapusta růžičková |
4 polévková lžíce | Majonéza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
40 g | Slanina vepřová |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 918,8mg |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 44,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón slepičí, Citronová šťáva, Majonéza, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kapusta růžičková, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Růžičková kapusta ve smetanové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Ve vařící osolené vodě rozmícháme bujón, přidáme očištěné kapustičky a uvaříme je do měkka. |
2 | Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Ostatní suroviny smícháme a za stálého míchání ohříváme na mírném ohni (nevaříme). |
3 | Uvařené, okapané kapustičky upravíme na talíře, přelijeme je smetanovou omáčkou a rozškvařenou slaninou. |
Poznámka
Použijeme kyselou smetanu.