Recept

Brambory, jogurt a bylinky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 13142
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kg Brambory
200 g Jogurt bílý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Olej salátový
1 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Řeřicha
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
150 g Zakysaná smetana
150 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 889kJ
10% Sacharidy 37 g
34% Tuky 26 g
19% Sodík 374 mg
37% Bílkoviny 21 g

Brambory, jogurt a bylinky postup přípravy receptu:

1

Oloupané celé brambory zalijeme vařící vodou a uvaříme do měkka.

2

Žervé rozšleháme s trochou jogurtu a postupně přidáváme zbylý jogurt, smetanu, nakonec podle chuti sůl. Vše šleháme na hladkou omáčku, do které vmícháme nasekaný kopr, polovinu pažitky, řeřichy a olej.

3

Uvařené brambory scedíme, obalíme je ve zbylé pažitce a řeřiše, rozdělíme na talíře. Pokrm doplníme natvrdo vařenými vejci, rozkrojenými na poloviny a přelijeme připravenou omáčkou.

4

Podáváme s různými saláty.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept