Rajčatová polévka s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s fazolkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13148 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
150 g | Fazolové lusky zelené |
20 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Těstoviny čtyřvaječné |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 11,0mg |
Draslík | 88,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatová polévka s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěné fazolové lusky nakrájíme na kratší nudličky, vsypeme do vařící osolené vody a povaříme 5 minut. Přilijeme mouku, rozmíchanou ve vodě, za stálého míchání uvedeme do varu a vaříme, stále mícháme, až budou fazolky téměř měkké. |
2 | Přidáme rajčatový protlak, těstoviny a dále vaříme. |
3 | Když jsou těstoviny měkké, vmícháme do polévky mléko, lžičku cukru a přivedeme k varu. Nakonec ochutíme citronovou šťávou, posypeme nasekanou petrželkou a přidáme kousek másla. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Použijeme polévkové těstoviny, např. písmenka, vlasové nudle apod.