Křepelky s hrozny a estragonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křepelky s hrozny a estragonem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13151 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 ks | Estragon |
150 g | Hroznové víno |
8 ks | Křepelka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
170 ml | Víno bílé |
410 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 211,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Hroznové víno, Křepelka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křepelky s hrozny a estragonem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné křepelky osolíme, do břišní dutiny jim vložíme snítku estragonu. |
2 | V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, křepelky na něm osmahneme do hněda po všech stranách. Přilijeme bílé víno, půl minuty podusíme, přilijeme vývar a přidáme hrozny bez pecek. Vše zvolna vaříme pod pokličkou 8 minut. |
3 | Křepelky a hrozny vyjmeme, necháme na teplém místě. Šťávu v hrnci vaříme tak dlouho, až zmenší objem na 1/3 a zhoustne, poté ji odstavíme z ohně. |
4 | Křepelky a hrozny podáváme přelité připravenou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.