Recept

Křepelky s hrozny a estragonem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 13151
Kategorie: Maso

Ingredience

8 ks Estragon
150 g Hroznové víno
8 ks Křepelka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
170 ml Víno bílé
410 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 632 kcal
Kilojoule 2 645kJ
4% Sacharidy 16 g
23% Tuky 18 g
34% Sodík 679 mg
124% Bílkoviny 70 g

Křepelky s hrozny a estragonem postup přípravy receptu:

1

Očištěné křepelky osolíme, do břišní dutiny jim vložíme snítku estragonu.

2

V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, křepelky na něm osmahneme do hněda po všech stranách. Přilijeme bílé víno, půl minuty podusíme, přilijeme vývar a přidáme hrozny bez pecek. Vše zvolna vaříme pod pokličkou 8 minut.

3

Křepelky a hrozny vyjmeme, necháme na teplém místě. Šťávu v hrnci vaříme tak dlouho, až zmenší objem na 1/3 a zhoustne, poté ji odstavíme z ohně.

4

Křepelky a hrozny podáváme přelité připravenou šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept