Dvoubarevný zelný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dvoubarevný zelný salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13155 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej salátový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
0,5 ks | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 189,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej salátový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dvoubarevný zelný salát postup přípravy receptu:
1 | Očištěné zelí jemně nakrouháme. Červené zelí zalijeme trochou vody okyselené octem a chvíli povaříme. Bílé zelí okmínujeme, přidáme syrové. |
2 | Připravíme zálivku z vody, octa, cukru a soli, nalijeme ji na oboje zelí, salát dobře promícháme. |
Poznámka
Servírujeme studené.