Brokolicový nákyp s vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolicový nákyp s vepřovým masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13156 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brokolice |
20 g | Máslo čerstvé |
1,5 dl | Mléko polotučné |
15 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 130,7mg |
Draslík | 482,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 133,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Eidam cihla 40%, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brokolicový nákyp s vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Omytou brokolici rozebereme na růžičky, stonek oloupeme a vše vsypeme do vařící osolené vody, uvaříme téměř do měkka. |
2 | Stonek nakrájíme na plátky, pečené (nebo vařené) maso na kostičky a přimícháme růžičky brokolice. |
3 | Směs vložíme do vymaštěné zapékací mísy, prohřejeme v mírně vyhřáté troubě, zalijeme moukou rozšlehanou s mlékem a žloutkem. Pokrm zvolna upečeme. |
4 | Před dopečením posypeme povrch nastrouhaným sýrem, který necháme jen roztavit. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami. |
Poznámka
Servírujeme teplé.