Hruškové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškové čatní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13159 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Celer bulvový |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
500 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Feferony |
100 g | Hrozinky |
2000 g | Hrušky |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
500 g | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 594,0mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Feferony, Hrozinky, Hrušky, Rajčata, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškové čatní postup přípravy receptu:
1 | Zralé hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. |
2 | Nadrobno pokrájíme oloupanou cibuli a rajčata. |
3 | Vše vložíme do kastrolu, přidáme rozinky a zvolna dusíme. |
4 | Po chvíli přidáme oloupaný, nasekaný celer spolu s cukrem, octem a kořením. Dusíme do zhoustnutí, dochutíme a necháme ještě 2 minuty přejít varem. |
5 | Čatní naplníme do čistých skleniček, které zavíčkujeme. |
6 | Podáváme k masům. |
Poznámka
Koření a cukr přidáme podle chuti.