Jablkové čatní s ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkové čatní s ořechy
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13161 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
3 ks | Hřebíček |
2000 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 hrst | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 265,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Cukr krupice, Hřebíček, Jablka, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkové čatní s ořechy postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a spolu s oloupanou cibulí je umeleme. Přidáme nasekané ořechy, cukr, ocet, sůl, pepř, chilli koření a do plátýnka svázané hřebíčky. Směs za častého míchání vaříme do zhoustnutí. |
2 | Odstraníme hřebíčky, ještě horké čatní naplníme do čistých skleniček a zavíčkujeme. |
3 | Podáváme k masům. |