Recept

Italská fazolová polévka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13164

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
100 g Fazole bílé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Oregano sušené
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Polévkové koření
50 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 794kJ
7% Sacharidy 26 g
9% Tuky 7 g
10% Sodík 208 mg
13% Bílkoviny 7 g

Italská fazolová polévka postup přípravy receptu:

1

Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme bobtnat asi 3 hodiny. Poté je v téže vodě uvaříme do měkka.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a vaříme 20 minut.

3

Přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr a fazole i s vývarem. Vše několik minut povaříme. Nakonec polévku ochutíme oreganem a polévkovým kořením.

4

Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept