Italská fazolová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Italská fazolová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13164 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
100 g | Fazole bílé |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Oregano sušené |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Polévkové koření |
50 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 457,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Fazole bílé, Oregano sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Polévkové koření, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Italská fazolová polévka postup přípravy receptu:
1 | Přebrané fazole propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme bobtnat asi 3 hodiny. Poté je v téže vodě uvaříme do měkka. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a vaříme 20 minut. |
3 | Přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr a fazole i s vývarem. Vše několik minut povaříme. Nakonec polévku ochutíme oreganem a polévkovým kořením. |
4 | Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.