Kuře na karí s fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na karí s fazolkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13165 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
500 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Kari koření |
1000 g | Kuře |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 193,6mg |
Draslík | 746,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazolové lusky zelené, Kari koření, Kuře, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na karí s fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře naporcujeme, osolíme a po všech stranách okořeníme karí. Maso vložíme na rozehřátý olej, pod pokličkou dusíme. Po chvíli přilijeme trochu vody a dusíme dále. Když je maso téměř měkké, dopékáme bez pokličky. |
2 | Očištěné fazolky vsypeme do vařící osolené vody, vaříme je 10 minut a scedíme. Fazolky dáme na rozehřáté máslo, přidáme prolisovaný česnek, pepř, trochu vývaru z fazolek, dusíme ještě 10 minut do měkka. |
3 | Při podávání obložíme porce kuřete fazolkami. Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.