Jednoduchý recept

Protýkaný bůček na pivě

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13166

Ingredience

1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1,5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 ks Párky jemné
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 922kJ
0% Sacharidy 2 g
93% Tuky 70 g
7% Sodík 137 mg
24% Bílkoviny 13 g

Protýkaný bůček na pivě postup přípravy receptu:

1

Omytý vepřový bok zbavíme žeberních kostí, podélně jej protáhneme párky. Osolíme, potřeme paprikou a vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti. Podlijeme trochou vody a piva, maso zvolna pečeme téměř do měkka.

2

Poté bůček obrátíme, kůži nařízneme na proužky, podlijeme zbylým pivem a dopečeme. Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře. Šťávu přecedíme, nalijeme na porce.

3

Podáváme s bramborovou kaší a jablkovým kompotem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept