Protýkaný bůček na pivě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Protýkaný bůček na pivě
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13166 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Párky jemné |
1,5 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 139,4mg |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 237,1mg |
Vláknina | 187,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Párky jemné, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Protýkaný bůček na pivě postup přípravy receptu:
1 | Omytý vepřový bok zbavíme žeberních kostí, podélně jej protáhneme párky. Osolíme, potřeme paprikou a vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti. Podlijeme trochou vody a piva, maso zvolna pečeme téměř do měkka. |
2 | Poté bůček obrátíme, kůži nařízneme na proužky, podlijeme zbylým pivem a dopečeme. Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíře. Šťávu přecedíme, nalijeme na porce. |
3 | Podáváme s bramborovou kaší a jablkovým kompotem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.