Recept

Hovězí pečeně v hořčicové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13167
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Bujón hovězí
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 kávová lžička Hořčice
500 g Hovězí maso zadní
20 g Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
30 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 244 kcal
Kilojoule 1 021kJ
2% Sacharidy 9 g
13% Tuky 10 g
29% Sodík 572 mg
52% Bílkoviny 29 g

Hovězí pečeně v hořčicové omáčce postup přípravy receptu:

1

Omyté maso naklepeme, protkneme klínky z poloviny dávky slaniny a osolíme.

2

Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na oleji, přidáme pokrájený česnek, cibuli a usmažíme je do zlatova. Vložíme maso, přilijeme vodu, přidáme hořčici, opepříme a dusíme. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou.

3

Zpola měkké maso dáme do trouby a bez poklice dopečeme. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme strouhanku, bujón, pivo a vše krátce povaříme. Omáčku dochutíme hořčicí, vložíme do ní naporcované maso a jen prohřejeme.

4

Podáváme s houskovými knedlíky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept