Hovězí pečeně v hořčicové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně v hořčicové omáčce
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13167 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Bujón hovězí |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice |
500 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
30 g | Slanina vepřová |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 77,9mg |
Draslík | 75,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Česnek, Cibule, Olej stolní, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně v hořčicové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso naklepeme, protkneme klínky z poloviny dávky slaniny a osolíme. |
2 | Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme na oleji, přidáme pokrájený česnek, cibuli a usmažíme je do zlatova. Vložíme maso, přilijeme vodu, přidáme hořčici, opepříme a dusíme. Během dušení maso obracíme a podléváme horkou vodou. |
3 | Zpola měkké maso dáme do trouby a bez poklice dopečeme. Měkké maso vyjmeme, do šťávy vmícháme strouhanku, bujón, pivo a vše krátce povaříme. Omáčku dochutíme hořčicí, vložíme do ní naporcované maso a jen prohřejeme. |
4 | Podáváme s houskovými knedlíky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.