Trakijské fazole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trakijské fazole
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13168 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
400 g | Fazole bílé |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 2,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Fazole bílé, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trakijské fazole postup přípravy receptu:
1 | Přebrané, propláchnuté fazole zalijeme studenou vodou a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme do měkka. |
2 | Uvařené fazole scedíme, osolíme, upravíme na talíře, posypeme mletou paprikou a nasekanou petrželkou. |
3 | Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vmícháme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a 3 lžíce vařící vody. Necháme přejít varem a nalijeme na fazole. |
4 | Každou porci ozdobíme dílkem citronu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.