Rozinkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozinkový koláč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 1317 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
160 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
150 g | Hrozinky |
6 g | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka polohrubá |
80 g | Tuk Juno jedlý |
6 ks | Vaječný bílek slepičí |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 231,7mg |
Draslík | 263,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Tuk Juno jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rozinkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Máslo a tuk smícháme s cukrem a žloutky. |
2 | Potom přidáme sníh s moukou, vanilkový cukr a kypřící prášek do pečiva. |
3 | Těsto dáme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech se zvýšeným krajem a posypeme rozinkami. |
4 | Pečeme zvolna ve středně teplé troubě. |
5 | Hotový koláč cukrujeme skořicovým cukrem. |
Poznámka
Rozinky do těsta vmáčkneme aby při pečení neztmavly. Skořicový cukr dle potřeby a chuti.