Studená třešňová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená třešňová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13174 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 ks | Jablka |
300 g | Kompot třešňový |
4 ks | Kostkový led |
2 polévková lžíce | Likér třešňový |
15 g | Solamyl |
1 dl | Víno červené |
3 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 198,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Kompot třešňový, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kostkový led, Likér třešňový, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studená třešňová polévka postup přípravy receptu:
1 | Solamyl rozmícháme v části studené vody, vlijeme do zbylé vody, přilijeme 1 dl nálevu z kompotu a za stálého míchání přivedeme k varu. Směs osladíme, vmícháme oloupané, jádřinců zbavené jablko nakrájené na kostičky, omyté, vypeckované třešně a povaříme 1 minutu. |
2 | Polévku odstavíme z ohně, přilijeme víno, citronovou šťávu, griotku a podle chuti přisladíme. Polévku necháme vychladit. |
3 | Před podáváním vložíme do každé porce kostku ledu. |
Poznámka
Podáváme v horkých letních dnech.