Kachní prsa na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa na víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13176 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
600 g | Kachní prsa |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 625,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní prsa na víně postup přípravy receptu:
1 | Omytá kachní prsa osolíme a vložíme kůží dospod na rozehřáté sádlo. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, ochutíme tymiánem, přilijeme trochu vína a zvolna dusíme. Během dušení maso podléváme vínem. |
2 | Když je maso měkké, odstraníme ze šťávy část tuku. |
3 | Podáváme s dušenou rýží a salátem z čerstvé zeleniny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.