Plněný Hermelín v pivním těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněný Hermelín v pivním těstíčku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13177 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
130 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 ml | Olej stolní |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Salám jemný |
1 špetka | Sůl |
360 g | Sýr Hermelín (Camember, Encián) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 222,6mg |
Draslík | 114,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 178,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Salám jemný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Hermelín (Camember, Encián) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněný Hermelín v pivním těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Vychlazené Hermelíny rozkrojíme (každý na 3 kolečka). Mezi každá dvě kolečka sýra vložíme kolečko salámu, sýry dobře přimáčkneme. |
2 | Připravíme těstíčko rozšleháním vajec, mouky, piva, lžíce oleje a soli. |
3 | Naplněné Hermelíny namočíme do těstíčka a usmažíme na oleji po obou stranách. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a tatarská omáčka. Servírujeme teplé.