Hruškový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový koláč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1318 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
2 polévková lžíce | Džem rybízový |
5 ks | Hrušky |
500 g | Listové těsto |
80 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 86,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrušky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem rybízový, Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový koláč postup přípravy receptu:
1 | Těsto vyválíme do tvaru většího kola než máme formu. |
2 | Dno formy i její kraje vyložíme těstem, kraje stočíme dolů, takže je zdvojíme. |
3 | Oloupané hrušky zbavíme jader a nakrájíme na plátky. Rozložíme je na koláč, pocukrujeme a přidáme nakrájené máslo. Okraje koláče potřeme rozšlehaným vejcem. |
4 | Pečeme do zlatova. |
5 | Upečený ješte teplý koláč potřeme džemem, který nejprve trochu rozehřejeme. |
6 | Hruškový koláč podáváme teplý. |