Jablkové čatní s paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkové čatní s paprikami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13180 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
100 g | Hrozinky |
1500 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 ks | Paprika zelená |
1 šálek | Rybíz červený |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 374,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Hrozinky, Jablka, Paprika zelená, Rybíz červený, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkové čatní s paprikami postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná, jádřinců zbavená jablka, očištěné papriky a oloupané cibule jemně nakrájíme nebo umeleme. |
2 | Přidáme rozinky, sůl, ocet, cukr, zázvor a trochu rybízu (nebo malin). Dusíme do zhoustnutí. |
3 | Ještě horké čatní nalijeme do čistých sklenic, které zavíčkujeme. |
4 | Podáváme k masům. |