Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 13181
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

50 g Anglická slanina
70 g Čekanka
1 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb toastový
2 ks Cibule
3 kávová lžička Hořčice kremžská
80 ml Ocet vinný
60 ml Olej olivový
70 g Pampeliškové listy
70 g Salát Polníček
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 360kJ
3% Sacharidy 10 g
36% Tuky 27 g
14% Sodík 270 mg
19% Bílkoviny 11 g
Lyonský salát

Lyonský salát postup přípravy receptu:

1

Rozkrojeným stroužkem česneku potřeme dno pánve, přilijeme olej a osmažíme na něm kostičky toastového chleba. Smažíme je asi 2 minuty, vyjmeme z oleje a osušíme papírovou utěrkou. Pánev otřeme od oleje dosucha.

2

Do pánve nalijeme olivový olej, rozehřejeme jej a smažíme na něm nakrájenou jarní cibulku a proužky slaniny. Přidáme ocet, hořčici a vaříme 2 minuty, aby se vyvařila asi 1/3 objemu.

3

Omyté salátové listy v míse přelijeme připravenou zálivkou a protřepeme. Upravíme na talíře.

4

Připravíme vejce na ozdobu - pánev plnou vody přivedeme k varu, vejce rozklepneme do misky a necháme sklouznout do vařící vody. Vaříme je 3 minuty, vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou. Vejce položíme na salát a posypeme opečenými krutony.

5

Ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept