Lyonský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lyonský salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13181 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
70 g | Čekanka |
1 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb toastový |
2 ks | Cibule |
3 kávová lžička | Hořčice kremžská |
80 ml | Ocet vinný |
60 ml | Olej olivový |
70 g | Pampeliškové listy |
70 g | Salát Polníček |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 253,8mg |
Draslík | 304,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Čekanka, Česnek, Chléb toastový, Cibule, Ocet vinný, Pampeliškové listy, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Olej olivový, Salát Polníček mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lyonský salát postup přípravy receptu:
1 | Rozkrojeným stroužkem česneku potřeme dno pánve, přilijeme olej a osmažíme na něm kostičky toastového chleba. Smažíme je asi 2 minuty, vyjmeme z oleje a osušíme papírovou utěrkou. Pánev otřeme od oleje dosucha. |
2 | Do pánve nalijeme olivový olej, rozehřejeme jej a smažíme na něm nakrájenou jarní cibulku a proužky slaniny. Přidáme ocet, hořčici a vaříme 2 minuty, aby se vyvařila asi 1/3 objemu. |
3 | Omyté salátové listy v míse přelijeme připravenou zálivkou a protřepeme. Upravíme na talíře. |
4 | Připravíme vejce na ozdobu - pánev plnou vody přivedeme k varu, vejce rozklepneme do misky a necháme sklouznout do vařící vody. Vaříme je 3 minuty, vyjmeme a osušíme papírovou utěrkou. Vejce položíme na salát a posypeme opečenými krutony. |
5 | Ihned podáváme. |