Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13182
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Ančovičky konzervované
4 ks Brambory
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Fazolové lusky zelené
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
2 polévková lžíce Kapary sterilované
2 polévková lžíce Ocet vinný
200 ml Olej olivový
150 g Olivy černé
150 g Rajčata
250 g Tuňák v oleji
3 ks Vejce slepičí
200 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 688 kcal
Kilojoule 2 880kJ
5% Sacharidy 17 g
73% Tuky 55 g
104% Sodík 2 g
61% Bílkoviny 34 g

Niceský salát postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, osušíme je a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy, zakapeme olivovým olejem a promícháme.

2

V osolené vodě vaříme 3 minuty očištěné fazolky, osušíme je, prolijeme proudem studené vody a odložíme stranou.

3

Připravíme zálivku: do mísy vložíme prolisovaný česnek, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše šleháme do hladka. Pozvolna přiléváme olivový olej (125 ml) a dále šleháme.

4

Na dno talíře upravíme omyté zelné listy, položíme na ně brambory, fazolky, tuňáka rozděleného na kousky, rozpůlená rajčátka, olivy a kapary. Vše přelijeme připravenou zálivkou, ozdobíme dílky vařených vajec a ančovičkami.

Poznámka

Servírujeme stuedné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept