Houbový bramborák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový bramborák
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13183 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
250 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Majoránka |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 62,9mg |
Draslík | 838,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 72,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbový bramborák postup přípravy receptu:
1 | Oloupané, syrové brambory nastrouháme najemno. Očištěné houby podusíme, až pustí šťávu, a umeleme je. |
2 | Do nastrouhaných brambor přidáme majoránku, prolisovaný česnek, sůl, vejce, hladkou mouku a připravené houby. Vše dobře promícháme. |
3 | Z těsta smažíme na oleji na pánvi malé bramboráčky. Ihned podáváme. |
Poznámka
Těsto můžeme také rozetřít do vymazaného pekáčku, opéci dozlatova v troubě, pokapat máslem a rozkrájet na čtverce.