Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13194

Ingredience

1 ks Cibule
800 g Dýně
400 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
100 ml Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata
250 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 040kJ
6% Sacharidy 21 g
85% Tuky 64 g
13% Sodík 265 mg
34% Bílkoviny 19 g

Dýňová musaka postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Namočíme je do osolené vody asi na 1 hodinu. Plátky vyjmeme, osušíme, obalíme v polohrubé mouce a osmažíme na horkém oleji (50 ml) dorůžova.

2

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a dusíme. Když se voda odpaří, přidáme mletou papriku, pepř a oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata. Vše krátce podusíme.

3

Na dno máslem vymaštěného pekáče položíme plátky smažené dýně, vrstvu mletého masa a opět plátky dýně, které tvoří vrchní vrstvu. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

4

Nakonec pokrm zalijeme trochou smetany rozmíchané s 2 vejci a dopečeme dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept