Dýňová musaka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dýňová musaka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13194 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Dýně |
20 g | Máslo čerstvé |
400 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 157,6mg |
Draslík | 881,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 15g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Dýně, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dýňová musaka postup přípravy receptu:
1 | Dýni oloupeme a dužinu nakrájíme na plátky. Namočíme je do osolené vody asi na 1 hodinu. Plátky vyjmeme, osušíme, obalíme v polohrubé mouce a osmažíme na horkém oleji (50 ml) dorůžova. |
2 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a dusíme. Když se voda odpaří, přidáme mletou papriku, pepř a oloupaná, nadrobno nakrájená rajčata. Vše krátce podusíme. |
3 | Na dno máslem vymaštěného pekáče položíme plátky smažené dýně, vrstvu mletého masa a opět plátky dýně, které tvoří vrchní vrstvu. Pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě. |
4 | Nakonec pokrm zalijeme trochou smetany rozmíchané s 2 vejci a dopečeme dorůžova. |