Vývar z drůbeže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar z drůbeže
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 132 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 22,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Drůbeží skelety s kůží nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vývar z drůbeže postup přípravy receptu:
1 | Suroviny z kuřat očistíme a opláchneme, zalijeme je vodou, uvedeme do varu, zmírníme příkon tepla, mírně osolíme a zvolna vaříme 45-60 minut. |
2 | Během vaření přidáme očištěnou, opláchnutou, částečně rozkrájenou zeleninu a dovaříme. |
3 | Nakonec hotový vývar procedíme hustým cedníkem. |
Z tohoto receptu jsem v rozpacích a nevím, jak ho zhodnotit. Na 10 porcí 11 lt vody? To by bylo cca 10 litrů vývaru. Tento vývar by byl tzv. základní, který se dále používá a přidává dle potřeby k různým drůbežím pokrmům, která se dále dochucují. Já na vývar použila drůbeží skelety a odřezky po rozporcování celých kuřat. Ještě jsem přidala celý pepř a nové koření, malinko Podravky Natural a využila jsem vývar na polévku se strouháním. Takže jako základní vývar k dalšímu použití můžu doporučit. Půjde dost dobře zamrazit do zásoby