Celerová polévka s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celerová polévka s pórkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13202 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Brambory |
0,5 kostka | Bujón hovězí |
200 g | Celer bulvový |
20 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
4 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 22,0mg |
Draslík | 272,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 355,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Bujón hovězí, Celer bulvový, Pažitka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celerová polévka s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný celer, bramboru a omytý pórek nakrájíme na kousky a lehce osmahneme na másle. Zalijeme vařící osolenou vodou a vaříme doměkka. |
2 | Po uvaření vše prolisujeme nebo rozmixujeme, přilijeme mléko rozšlehané s moukou a vaříme ještě 5 minut. Nakonec polévku ochutíme kouskem bujónové kostky a opepříme. |
3 | Na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem a nakrájenou pažitkou. |