Letní zahradní salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní zahradní salát
Letní zahradní salát
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13209 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
250 g | Brambory vařené |
130 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
2 ks | Jablka |
250 g | Jogurt bílý |
2 kávová lžička | Křen |
2 ks | Máta |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 962,7mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Jablka, Jogurt bílý, Křen, Máta, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní zahradní salát postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Uvařené brambory nakrájíme na kolečka silná asi 0,5cm. |
2 | V míse smícháme jablka s bramborami a okapaným hráškem. Přidáme jogurt promíchaný s nastrouhaným křenem, solí a nasekanou mátou. Vše zlehka promícháme, přikryjeme fólií a necháme v chladu nejméně 2 hodiny. |
3 | Omyté a osušené salátové listy rozložíme na plochou mísu a navršíme na ně vychlazený salát. |