Hovězí „New England“ - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí „New England“
Hovězí „New England“
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13210 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
4 ks | Brambory |
2 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1000 g | Hovězí maso přední |
4 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
50 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
2 l | Voda pitná |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 167,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer řapíkatý, Cibule, Hovězí maso přední, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí „New England“ postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso v celku opečeme ve větším hrnci na rozehřátém sádle po všech stranách. Zalijeme je vodou, přidáme sůl, tymián, pepř, nové koření a bobkový list a pod pokličkou zvolna vaříme asi 2 1/2 hodiny téměř doměkka. Během vaření odstraňujeme pěnu. |
2 | Potom přidáme očištěnou mrkev, cibuli, překrojené řapíky celeru a pomalu vaříme ještě 30 minut. |
3 | Nakonec přidáme oloupané brambory, rozčtvrcené zelí a vaříme doměkka asi 20 minut. |
4 | Uvařené maso vyjmeme, nakrájíme na plátky a podáváme obložené vařenou, okapanou zeleninou. |
Poznámka
Celer můžeme nahradit pórkem.