Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13211

Ingredience

1 šálek Brusinky
1 polévková lžíce Cukr třtinový
125 ml Džus jablečný
1000 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
5 ks Nové koření celé
0,5 ks Skořice celá
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 842kJ
5% Sacharidy 20 g
23% Tuky 17 g
16% Sodík 327 mg
97% Bílkoviny 54 g

Hovězí pečeně Yankee postup přípravy receptu:

1

Do kastrůlku nasypeme brusinky, přidáme cukr, jablečný džus a uvedeme do varu. Vaříme zvolna asi 10 minut doměkka.

2

Muškátový oříšek smícháme s moukou a směs vetřeme do omytého masa. V kastrole opečeme maso po všech stranách na sádle, přelijeme připravenými brusinkami, přidáme skořici, nové koření a sůl. Vaříme pod pokličkou doměkka nejméně 2 hodiny.

3

Měkké maso nakrájíme na porce a podáváme přelité šťávou.

Poznámka

Džus můžeme nahradit moštem. Pokrm můžeme doplnit zeleninovou přílohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept