Hovězí pečeně Yankee - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečeně Yankee
Hovězí pečeně Yankee
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13211 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 šálek | Brusinky |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
125 ml | Džus jablečný |
1000 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
5 ks | Nové koření celé |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 150,8mg |
Draslík | 113,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Cukr třtinový, Džus jablečný, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Sádlo škvařené, Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečeně Yankee postup přípravy receptu:
1 | Do kastrůlku nasypeme brusinky, přidáme cukr, jablečný džus a uvedeme do varu. Vaříme zvolna asi 10 minut doměkka. |
2 | Muškátový oříšek smícháme s moukou a směs vetřeme do omytého masa. V kastrole opečeme maso po všech stranách na sádle, přelijeme připravenými brusinkami, přidáme skořici, nové koření a sůl. Vaříme pod pokličkou doměkka nejméně 2 hodiny. |
3 | Měkké maso nakrájíme na porce a podáváme přelité šťávou. |
Poznámka
Džus můžeme nahradit moštem. Pokrm můžeme doplnit zeleninovou přílohou.