Recept

Hovězí pečeně s křenem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 200 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13212

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
1000 g Hovězí maso zadní
130,5 g Kečup
1 polévková lžíce Křen
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
125 ml Voda pitná
1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 762kJ
5% Sacharidy 20 g
19% Tuky 14 g
24% Sodík 485 mg
100% Bílkoviny 56 g

Hovězí pečeně s křenem postup přípravy receptu:

1

Omyté maso v celku opečeme v pekáči na oleji po všech stranách. Vyjmeme je a necháme na teplém místě.

2

Ve výpeku osmahneme jemně nakrájenou cibuli a papriku, přidáme prolisovaný česnek, krátce osmahneme, zaprášíme moukou a za stálého míchání opékáme 2 minuty.

3

Do pekáče vrátíme maso, osolíme je a opepříme. Přidáme rajčata, vodu, kečup, worcester a promícháme. Nakonec přidáme nastrouhaný křen, dílky omytého citronu bez pecek a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě 2–3 hodiny.

4

Hotovou pečeni podle chuti přisolíme, odstraníme citron a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou zapečené brambory nebo fazolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept